miercuri, 2 martie 2011

Imagini cu nissan juke




Nissan isi intareste pozitia de pionier al modelelor Crossover prin aparitia noului Nissan Juke.
O parte SUV, o parte sportscar, Nissan Juke vrea sa aduca un suflu nou in segmentul B. Din punct de vedere al designului Nissan Juke se prezinta, cel putin in partea de jos ca un veritabil SUV. Roti mari, o generoasa garda la sol care-i subliniaza talia mare, devine la partea superioara un veritabil coupe Nissan.
Latura sportiva este subliniata de portierele din spate ale caror manere sunt ascunse in cadrul usii. In partea frontala Nissan Juke surprinde prin blocurile luminoase care sunt pozitionate pe trei niveluri: proiectoarele in partea jos, blocurile optice rotunde si mari in centru si pe capota semnalizatoarele. Stopurile, au aceeasi forma de bumerang cu cele de 370-Z, iar linia geamurilor pare copiata de la Nissan GT-R.
In interior, tema sportiva, a lui Nissan Juke, continua cu o cabina dominata de o consola centrala inspirata de un rezervor de combustibil de motocicleta. Aerul nonconformist este subliniat si de insertiile colorate de pe consola centrala. In ciuda dimensiunilor sale compacte: 4,24 m lungime, 1,765 m latime si o inaltime de 1,57 m, interiorul ofera un nivel competitiv de spatiu. Spre deosebire de conceptul Nissan Qazana din care provine, Juke este o masina de 5 locuri. Portbagajul are o capacitate de incarcare de 251 litri, iar cu bancheta din spate rabatata ajunge la 550 litri.
Din punct de vedere al motorizarilor, crossoverul de buzunar al lui Nissan vine cu doua motoare pe benzina si un diesel, toate compatibile cu normele Euro 5.
Propulsorul diesel are o capacitate de 1.5 litri si 110 cai putere. Pentru cei care prefera un motor pe benzina Nissan ofera un motor de 1.6 litri care produce 117 cai putere, dar si o versiune turbo care produce 190 de cai putere si dezvolta un cuplu motor de 240 Nm. In ceea ce priveste transmisiile Nissan Juke ofera o cutie manuala in sase trepte sau una automata cu cinci rapoarte.
Pentru versiunea 4x4 pe benzina de 190 de cai putere Nissan a pregatit o cutie de viteze Xtronic cu variatie continua a rapoartelor de transmitere. Cu un pret, estimat, de 17.000 euro Nissan Juke va veni la toamna in Romania avand disponibile 3 versiuni de echipare: Visia, Acenta si Tekna.